Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Третина нового складу Кабінету міністрів родом з Донецька і області

8 з 29 міністрів нового Кабміну народилися в Донецьку або Донецькій області. На другому місці по кількості своїх уродженців в уряді Київ (родом зі столиці 3 міністри, ще 2 народилися в Київській області). Третє місце ділять Дніпропетровська область (3 нових міністра) і Росія (що також є батьківщиною 3 міністрів). 14 українських областей не мають своїх уродженців у складі нового Кабміну.

У Донецьку і Донецькій області народилися: міністр вугільної промисловості Юрій Ященко, міністр у справах молоді і спорту Равіль Сафіуллін, віце-прем'єр з питань ЄВРО-2012 Борис Колесніков, перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв, міністр палива і енергетики Юрій Бойко, віце-прем'єр з питаннях аграрної політики Віктор Слаута, міністр фінансів Федір Ярошенко і міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов.

У Києві народилися міністр освіти Дмитро Табачник, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко і віце-прем'єр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко. Родом з Київської області міністр транспорту і зв'язку Костянтин Ефименко і віце-прем'єр з питань правоохоронної діяльності Володимир Сівкович.

З Дніпропетровська і області родом троє міністрів – міністр промполітики Дмитро Колесніков, міністр ЖКХ Олександр Попов, міністр будівництва і регіонального розвитку Володимир Яцуба.

У Житомирській області народилися міністр аграрної політики Микола Присяжнюк і міністр юстиції Олександр Лавринович.

Уродженці Львівської області – міністр культури і туризму Михайло Кулиняк і міністр охорони здоров'я Зиновій Митник.

По одному міністру родом із Закарпатської (міністр МНС Нестор Шуфрич), Луганської (віце-прем'єр з питаннь регіональної політики Віктор Тихонов), Вінницької (міністр оборони Михайло Єжель), Одеської (міністр економіки Василь Цушко) і Кировоградської (міністр охорони навколишнього середовища Віктор Бойко) областей.

Троє членів нового Кабміну народилися в Росії: прем'єр-міністр Микола Азаров (м. Калуга), міністр праці і соцполитики Василь Надрага (р. Каменськ, Бурятія) і міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов (р. Петропавловськ-Камчатський). А віце-прем'єр-міністр з економічних питань Сергій Тігіпко родом з молдавського села Драгонешти.

При цьому 14 українських областей – Волинська, Запорізька, Івано-Франківська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська і Чернівецька – не мають своїх уродженців у складі нового Кабміну, - Дзеркало тижня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ