Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ТРК Львів позбувається технічної залежності від ОДА

Львівська філія Суспільного – ТРК Львів віддає обладнання та техніку, що належить обласній державній адміністрації.

Необхідна для цього документальна процедура з обох сторін була дотримана. Загрози для ефіру ТРК Львів – немає. Про це повідомила т. в. о менеджера Львівської філії ПАТ "НСТУ" Наталія Степанова.

Львівська філія кілька років користувалась технікою облдержадміністрації, загальною вартістю 2,5 мільйони гривень. Це було передбачено вісьмома договорами про безоплатне користування майном, укладеними колишньою державною телерадіокомпанією та облдержадміністрацією впродовж 1999-2013 років. Термін дії останнього з цих договорів завершився 31 грудня 2014 року.

Зважаючи на це, центральна дирекція ПАТ "НСТУ" звернулася із пропозицією до Львівської ОДА передати обладнання з комунальної у державну власність та розглянути питання викупу техніки телерадіокомпанією, або продовжити договори користування. Проте Львівська обласна державна адміністрація звернулась до філії з вимогою повернути надану техніку.

Після цього обладнання інвентаризували. Над цим працювала спеціально створена комісія із працівників львівської філії ПАТ "НСТУ", а також представників Львівської ОДА.

Перше, що вже повернули Львівській ОДА, – центральна ефірна апаратна телебачення та деяка суміжна техніка на загальну вартість 1 553 500 грн. Це обладнання облдержадміністрація передала в користування львівській філії Договором за 17 листопада 2013 року, який припинив дію 1 січня 2015 року.

Цифрова центральна апаратна забезпечувала трансляцію ТРК Львів на каналі "Т2" та в інтернеті. Аби уникнути загрози вимушених перерв у трансляції каналу ТРК Львів, було прийнято рішення власними силами облаштувати нову цифрову апаратну, для чого було необхідне додаткове обладнання.

"Нам дійсно не вистачало деякої техніки для того, щоб виходити в ефір і не бути залежними від чужого майна. Але за допомогою технічних служб Центральної дирекції ПАТ НСТУ" ми досить швидко вирішили це питання. Тож зараз загрози для трансляції немає", – пояснила т. в. о. менеджера Наталія Степанова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ