Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Троє українців, яких застав землетрус на Гаїті, сьогодні прилетять до Парижа

У зв’язку з землетрусом на острові Гаїті, на виконання доручення Міністра закордонних справ Петра Порошенка, в Департаменті консульської служби МЗС України було створено оперативну групу з координації дій по розшуку українських громадян та наданню їм необхідної допомоги з метою забезпечення евакуації із зони стихійного лиха, - повідомила прес-служба МЗС.
 

Посольствам України в Республіці Куба та в США, а також Постійному представництву України при ООН було доручено з’ясувати питання наявності на території Гаїті серед загиблих та постраждалих громадян України.

 

Підтримується оперативний зв’язок з Почесним консулом України в Домініканській Республіці А.Біамонті та громадянами України – працівниками місії ООН в Республіці Гаїті.

 

В оперативному порядку було з’ясовано, що наразі немає інформації про наявність українських громадян серед загиблих на Гаїті. Встановлено місце перебування в епіцентрі лиха 17 громадян України, згодом виявлено ще трьох співвітчизників.

 

Завдяки вжитим заходам 13 січня ц.р. 17 громадян України були перевезені з м.Порт-о-Пренс (Гаїті) на Багамські острови літаком, задіяним для доставки до Республіки Гаїті ісландської пошуково-рятувальної групи, що прибула для ліквідації наслідків землетрусу.

 

 19 січня ц.р., за сприяння МЗС України та Закритого акціонерного товариства „Українські вертольоти” ще троє громадян України о 18.00 за київським часом на гелікоптері вищеназваного Товариства, залишили зону стихійного лиха і доставлені до м.Санто-Домінго (Домініканська Республіка).

 

В аеропорту м.Санто-Домінго громадян України зустрів Почесний консул України в Домініканській Республіці та надав їм необхідну допомогу.

 

20 січня 2010 року троє громадян України рейсом Санто-Домінго - Париж вилетіли з Домініканської Республіки до Франції, де, за дорученням Глави зовнішньо політичного відомства України П.Порошенка, їх зустрінуть консульські співробітники Посольства України у Франції з метою надання необхідної допомоги. Прибуття наших співвітчизників на Батьківщину має відбутися найближчим часом.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ