Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Труднощі е-квитка у Львові і понад 52,6 млн грн на відшкодування пільгових перевезень

Сьогодні, 31 січня, під час засідання постійної комісії фінансів та планування бюджету розглядали питання перерозподілу коштів в сумі 52 651 382 грн на відшкодування перевезення пільговиків у лютому та березні, інформує кореспондент Гал-інфо.

До комісії надійшло звернення департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури стосовно прохання погодити перерозподіл коштів в сумі 52 651 382  грн. з КПКВ 1917450 «Інша діяльність у сфері транспорту» на КПКВ 1913036 «Компенсаційні виплати на пільговий проїзд електротранспортом окремим категоріям громадян» 34 066 382 грн., та на КПКВ 1913033 «Компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян» 18 585 000  грн.

Голова бюджетної комісії Наталія Шелестка зазначила, що депутатам ніхто не пояснює скільки коштів загалом було витрачено на впровадження е-квитка від самого початку цього процесу.

Директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олег Забарило розповів, що розмір кредиту від ЄБРР становив 10 млн євро  з яких близько 3,7 млн євро були витрачені. 70% від цієї суми відсотків пішло на обладнання та програмне забезпечення.

Натомість Наталія Шелестак попросила надати щодо цього питання розгорнуту відповідь в письмовому вигляді на комісію.

Олег Забарило зазначив, що на сьогодні закрили питання відшкодування за січень. У лютому і в березні необхідно також сплачувати відшкодування. Він запевнив, що суми еквівалетні тим, які були закладені торік.

«З січня на першому етапі У Львові запрацював е-квиток. Щоденно видається до 2 тис карток. 17 пунктів видачі працює», - сказав Олег Забарило.

Також у тому, що процес затягнувся він звинуватив пандемію коронавірусу, мовляв, через новий спалах довелося зменшити інтенсивність видачі карток для пільговиків.

Натомість члени комісії обурилися тим, що е-квиток не вдається запровадити вже протягом кількох років. Мовляв, щоразу на ці потреби виділяють значні суми коштів, а результату мешканці так і не відчули.

«Коли ми припинимо платити за повітря», - запитували на комісії.

Натомість Олег Забарило наголосив, що наразі місто змушене компенсувати витрати на перевезення пільговиків за старою схемою - по коефіцієнтах, а не по факту валідації

Член бюджетної комісії Юрій Ломага нагадав, що минулого року комісія мала виїзне засідання в ЛКП «Львівавтодор», де запитувала про конкретну дату впровадження е-квитка.

«Нам мало не лещатами вдалося витягнути хоча б якусь дату. Тоді нас запевняли, що 13 січня вже працюватиме е-квиток у Львові. Чому він досі не працює», - записав Ломага.

Натомість Забарило сказав: «Система працює зараз для пільгових категорій пасажирів».

За підсумком обговорення депутати вирішили погодити лише половину суми, яку просив департамент. Йдеться орієнтовно про 26 млн грн, а не про понад 52 млн грн.

Як зазначив член комісії Петро Адамик, через місяць можна буде скоригувати суму і вона може бути меншою, адже все більше пільговиків отримують картки.

Таким чином комісія виділила кошти на відшкодування лише за один місяць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ