Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Три дні у Львові працювала Північно-Атлантична рада. На разі як імітаційний проект для молоді

Протягом трьох днів у Львові проходив імітаційний проект «Модель НАТО. Львів 2009». Під час проекту молодь обговорювала стратегічні питання Північно-Атлантичного альянсу.
Робота «Північно-Атлантичної ради» базувалася у чотирьох комітетах – політичному, економічному, військовому та комітетові з питань нерозповсюдження. Студенти зі Львова, Львівщини, інших областей України та з-за кордону були членами Північно-Атлантичної ради, які приймали рішення. Результатом роботи стало прийняття чотирьох документів. Один з них стосується питання агресії Росії проти Грузії, інший, представлений військовим комітетом, - проект резолюції щодо базування російського Чорноморського флоту в Криму. Ще один підсумок – резолюція з питань розміщення елементі ПРО в Чехії та Польщі та проект резолюції щодо енергетичної безпеки. Ці документи Рада розглядала, обговорювала та намагалася прийняти конструктивні рішення. Генеральним Секретарем НАТО у цьому проекті був голова Комітету ВРУ з питань Європейської інтеграції. Сьогодні під час прес-конференції він зазначив, що під час проекту також активно обговорювалося питання надання ПДЧ для України та Грузії.
Учасники проекту також мали змогу взяти участь у телемостах із штаб-квартирою НАТО, під час яких отримали відповіді на питання, що їх цікавили стосовно Альянсу з перших вуст.
«Я приємно вражений високим рівнем знань української молоді про НАТО, рівнем знань іноземних мов та їхньою активною позицією», - зазначив Борис Тарасюк.
До речі цей проект став першим заходом такого роду, який відбувається в країні, яка не є членом НАТО.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ