Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Три фірми, які розігрували торги на будівництво спортмайданчиків, отримали понад 400 тис. грн штрафу

Львівське обласне тервідділення Антимонопольного комітету оштрафувало три компанії за змову на торгах. У рішеннях фігурує ТОВ "Європейський парк" та його конкуренти: ТОВ "Еліт спорт груп" і ТОВ "Компанія Європейський парк".

Загалом 204 тис. грн штрафу має сплатити ТОВ "Європейський парк" і 136 та 68 тис. грн сплатять "Еліт спорт груп" та "Компанія європейський парк" відповідно.

Про це стало відомо із сайту львівського відділення АМКУ, передає Центр громадського моніторингу та досліджень.

ТОВ "Еліт спорт груп" і ТОВ "Європейський парк" змагались на тендерах з реконструкції майданчика на території спортивно-туристичного комплексу "Прикарпаття" та за будівництво спортмайданчику у селі Наварія Пустомитівського району. Про перший тендер писали "Наші гроші. Львів", де вказували на пов’язаність компаній.

Після цієї та ще однієї новини про ймовірну змову компаній експерти "Центру громадського моніторингу та досліджень" надіслали звернення до АМКУ для проведення розслідування.

У розрахунках договірної ціни ці пов’язані учасники вказували, що витратять аналогічну суму на заробітні плати і отримають однаковий прибуток. ТОВ "Європейський парк" у рівних долях належить Вікторії Бондаренко та Павлу Ковалю, а директором є Ростислав Бондаренко, чия донька Тетяна Бондаренко працює у фірмі "Еліт Спорт Груп".

На момент публікації власниками ТОВ "Еліт Спорт Груп" були Роман Блащак (75%) та Василь Сенчакович (25%).  Причому останній був вказаний контактною особою по ігровим майданчикам та іншим послугам на сайті "Європейського парку" (пізніше інформацію на сайті змінили). Василь Сенчакович вийшов із складу засновників "Еліт спорт груп", а Роман Блащак зараз є одноосібним власником.

Також ТОВ "Європейський парк" конкурувало із фірмою із схожою назвою,  ТОВ "Компанія Європейський парк" на тендері з будівництва багатофункціонального комплексного майданчика у Дрогобичі. Як і у випадку з "Еліт спорт груп" обидва учасники мають господарські відносини, використовували одну IP-адресу для завантаження документів, мають спільні засоби зв’язку та спільних контактних осіб.

ТОВ "Європейський парк" 6 разів "перетинався" на тендерах із ТОВ "Еліт спорт груп" і один раз "конкурував" з ТОВ "Компанія Європейський парк". Тепер усім фірмам заборонено брати участь у торгах протягом наступних трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ