Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Три навчальні заклади імені Маркіяна Шашкевича на Львівщині відзначають 100-річчя від дня заснування

З нагоди 200-річчя від дня народження видатного громадсько-культурного та релігійного діяча, письменника, фундатора «Руської трійці» Маркіяна Шашкевича на Львівщині відбуватиметься низка важливих заходів. Зокрема, 100-річчя від дня заснування відзначають три навчальні заклади імені Маркіяна Шашкевича: Дулібська НВК "Середня загальноосвітня школа-гімназія" Стрийського району, школа імені Маркіяна Шашкевича в м. Перемишль Республіки Польща, Чортківська гімназія Тернопільської області. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Нагадаємо, що нещодавно, 28 жовтня, делегація Львівської області взяла участь в урочистостях та культурно-мистецьких заходах з нагоди відзначення 100-річчя відкриття та 20-річчя відродження «шашкевичівки» - української школи імені Маркіяна Шашкевича в м. Перемишль.

Також до 100-річчя заснування та присвоєння імені Маркіяна Шашкевича 25 вересня у Дулібській НВК "Середня загальноосвітня школа-гімназія" Стрийського району відбулося Міжнародне Шашкевичівське свято "Дайте руки, юні други". У  святкуванні участь взяли учні та  педагоги навчально-виховного комплексу села Білий Камінь Золочівського району, середньої загальноосвітня школи № 2 м.Золочева, загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів с.Новосілки Буського району, загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів с.Гумниська Буського району, а  також делегація комплексу українських шкіл м.Перемишля (Республіка Польща), яку очолив директор Петро Піпка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ