Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Три опозиційні фракції передали до парламенту 158 підписів для скликання позачергової сесії ВР

Три опозиційні парламентські партії зібрали 158 підписів народних депутатів та звернулися до голови Верховної Ради з конституційною вимогою скликати позачергову сесію. Про це повідомила прес-служба "Батьківщини".

Опозиція пропонує наступний порядок денний: створення тимчасової слідчої комісії з розслідування порушень Конституції при ув’язненні Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, заслуховування інформації генерального прокурора, міністра внутрішній справ та голови СБУ, питання про політичну відповідальність голів МВС та СБУ, а також висловлення недовіри генеральному прокурору України.

Під вимогою про скликання позачергової сесії поставили свої підписи голови фракцій «Батьківщина» Арсеній Яценюк, «УДАР» Віталій Кличко, «Свобода» Олег Тягнибок, депутати трьох опозиційних фракцій та окремі позафракційні депутати.

Відповідно до закону України про Регламент Верховної Ради, сесія повинна бути скликана спікером парламенту в семиденний термін з моменту надходження вимоги, підкріпленої необхідною кількістю підписів народних депутатів (мінімум 150).

Опозиція вимагає від голови Верховної Ради невідкладно прийняти рішення про скликання позачергової сесії, як це передбачено законом.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ