Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Три програми енергозбереження обійдуться Львівщині у 600 тис. грн

До бюджету Львівщини 2012 року пропонують включити три програми енергозбереження, що обійдуться у майже 600 млн грн. Таку пропозицію сьогодні, 4 січня, під час бюджетних слухань висловив начальник головного управління житлово-комунального господарства Львівської ОДА Ігор Цейтлін.

Перша – програма модернізації комунальної теплоенергетики. Її вартість 298 тис. грн.В Україні таких програм не має три області, в тому числі й Львівська. Регіональна програма модернізації комунальної теплоенергетики передбачає економію природного газу до 30%. За словами Ігоря Цейтліна, прогама повинна окупитися за 3-4 роки.

«Відсутність вказаної програми в Львівській області не дасть можливості залучати кошти з державного бюджету»,– наголосив він.

Друга – програма енергоефективності у Львівські області. Програма передбачає постачання теплої води у такі міста, як Броди та Червоноград. Вартість такого проекту 200 тис грн. «Ця програма дасть можливість залучати кошти з різних джерел»,– підсумував він.

Третя – програма модернізації ліфтовогогосподарства в Львівські області. Вартість – 100 тис грн.«В нас є 1 544 ліфти. Знаємо, що у 2011 році стався нещасний випадок і загинула людина. Якщо не фінансуватимемо такі речі, це погано закінчуватиметься»,– застеріг Ігор Цейтлін.

Заступник голови Львівської ОДА Володимир Губицький зазначив, що такі продукти, як ось ці три програми, є необхідними. Він наголосив, що не знайдеться людей, які могли б безкоштовно написати програму енергоефективності всієї Львівської області та ще й захистити її в Києві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ