Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Три райони Львова вже отримали частину підручників для учнів 4-х та 7-х класів

Учора, 17 грудня, до Львова приїхала вже друга партія шкільних підручників. Відтак, до Личаківського, Франківського та Залізничного районів Львова вже доправили частину цих підручників - для учнів 4-их та 7-их класів. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомила Тетяна Ольшанецька, в. о. директора Навчально-методичного центру освіти м. Львова.

«Представники кожного району самі приїжджають на місце і забирають необхідну кількість книжок», - розповіла Тетяна Ольшанецька.

Відтак, учні 4-го класу вже частково мають  підручники із таких предметів: математика, я у світі, природознавство, німецька мова та трудове навчання.

Щодо учнів 7-их класів, то в наступному семестрі вони зможуть навчатись за новими підручниками з фізики, німецької мови, алгебри, геометрії, музичного мистецтва, англійської мови, французької мови та трудового навчання.

Як пояснила Тетяна Ольшанецька, 50% вартості усіх підручників оплачує держава, ще 50% має оплатити місцеве самоврядування.

«Отож, деякі підручники, які закупила держава, прийшли у повному обсязі, деякі - лише частково», - зазначила вона.

За її словами, покрити вартість усіх 100% запланованих підручників ми зможемо лише тоді, коли Львівщина заплатить усі кошти, які є передбачувані у цій ситуації.

«Загалом Львівська область, включаючи Львів, має сплатити за усі підручники понад 15 млн грн. Станом на сьогодні ці гроші ще не є перераховані. Частина коштів, яку має покрити місто, вже є, щодо області, то наразі достатньої  суми у них нема», - розповіла вона.

Нагадаємо, перша партія підручників до Львова була доправлена 15 грудня.

Загалом станом на 17 грудня, до областей України доправлено   905 тисяч підручників, ще 133 тисячі примірників - у процесі доставки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ