Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трикутник Україна-Євросоюз-Росія реальний у режимі консультацій - політолог

Поява трикутника Україна-Євросоюз-Росія більш реальна в режимі постійних консультацій, ніж у режимі повноцінних переговорів. Про це сказав політолог Вадим Карасьов у коментарі Укрінформу.

«Тристоронній формат Україна-Євросоюз-Росія більш реальний у режимі консультацій, ніж у режимі повноцінних переговорів», - сказав Карасьов.

Політолог вважає, що трикутник Україна - Євросоюз - Росія має існувати не у вигляді майданчика для постійних переговорів, а як «засіб човникової дипломатії по лінії Україна - ЄС і Україна - РФ» з тим, щоб Євросоюз був поінформований щодо проблем, викликів і загроз, які стоять перед Україною у її відносинах із Росією. З іншого боку, додав Карасьов, Росія також повинна мати уявлення про зміст переговорів між Україною та ЄС, щоб «зняти всі побоювання зі свого боку щодо євроінтеграційного курсу України, щодо майбутньої унії України з Євросоюзом».

Він обгрунтував своє твердження тим, що, по-перше, Євросоюз не дав своєї згоди саме на переговорний формат, а по-друге - це не зовсім вигідно і самій Україні, «оскільки на певному етапі це може стати своєрідним пактом двох сильних геополітичних гравців за спиною України, і ця ситуація може вийти з-під контролю української сторони».

У Росії, як і в Європейського Союзу, набагато більше можливостей впливати на переговорний процес, ніж в України, зазначив експерт. «Важливо, щоб цей тристоронній формат не перетворився на політичний футбол, де нашій країні буде відведене не головне місце», - сказав Карасьов.

«У човниковому вигляді такий режим консультацій не те, що можливий, а, очевидно, і необхідний за даних умов», - резюмував політолог.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ