Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тримільйонний наклад свіжого номера Charlie Hebdo вже розкупили. Фото

Свіжий номер сатиричного журналу Charlie Hebdo, який вийшов тримільйонним накладом, був розкуплений за лічені хвилини.

Про це повідомляє Agence France-Presse.

Французи почали з’являтися біля газетних кіосків від самого ранку.

Вранці біля газетних кіосків вишикувалися черги. Фото Le Monde 

"Протягом 10 хвилин ми продали всі наші примірники", - сказала продавець одного з кіосків на станції Обер, яку цитує Le Figaro.

Як повідомляє Liberation, на вокзалі Сен-Лазар у Парижі ще до відкриття газетних кіосків о 6.00 зібралася черга з 60 осіб.

При цьому працівники кіосків навіть вводили обмеження - до двох номерів в руки. А на одному з кіосків у центрі Парижа було повідомлення, що в продажу немає жодного примірника Charlie Hebdo, оскільки всі вони були замовлені читачами ще з п’ятниці.

Фото: Le Figaro 

При  цьому очікувалось, що свіжий номер буде поставлятися кіоскам щодня до 19 січня, а сам журнал лишатиметься в продажу протягом кількох тижнів.

Випуск також доступний в електронному вигляді іспанською, арабською та англійською мовами, а в друкованій версії - ще й італійською та турецькою.

Фото AFP 

Варто зазначити, що до терактів у Франції продавалося до 30 тис. екземплярів видання, тримільйонний тираж і продажі в 20 країнах світу є абсолютним рекордом для французької преси.

Як повідомлялося, новий номер журналу вийшов накладом 3 млн примірників, на його обкладинці - карикатура на пророка Мухамеда, який тримає в руках табличку з написом "Je suis Charlie" ("Шарлі — це я"), над ним розміщено надпис "Tout est pardonné" ("Все пробачено").

Нагадаємо, 7 січня троє озброєних людей напали на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі, загинули 10 журналістів і двоє поліцейських.

Причиною нападу були карикатури на ісламські релігійні символи.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ