Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тристороння група обговорила особливий статус Донбасу

Спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік заявив, що політична підгрупа обговорювала забезпечення особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей, - Еспресо.

За словами дипломата, дискусія політичної підгрупи була спрямована на обговорення питань забезпечення особливого статусу окремих районів Луганської та Донецької областей відповідно до Мінських домовленостей.

Робоча група з економічних питань обговорила можливе покращення механізму платежів за постачання води в окремі райони Луганської області. Також йшлося про необхідність захисту низки об'єктів життєво важливої інфраструктури в зоні конфлікту.

В гуманітарній сфері, додав спецпредставник ОБСЄ, продовжилося обговорення теми обміну утримуваних осіб.

"Із настанням холодів ще більш актуальним є питання ремонту підходу до мосту в Станиці Луганській. Сторони повинні без передумов нарешті прийти до спільного рішення в інтересах цивільного населення", - підкреслив Сайдік.

Зазначимо, що прес-секретар представника України у групі Дарка Оліфер, коментуючи підсумки засідання не згадала про обговорення особливого статусу окремих районів Луганської та Донецької областей.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ