Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Триває робота Синоду Єпископів УГКЦ

Зараз триває робота Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви. 13 вересня, після Архієрейської Божественної Літургії у соборі Святого Юра у Львові, у Реколекційному центрі імені Патріарха Йосифа Сліпого у Брюховичах розпочалися робочі засідання. У роботі Синоду, який очолив Блаженніший Любомир, Верховний Архієпископ Києво-Галицький, беруть участь 38 архієреїв УГКЦ та запрошені гості: Преосвященний Владика Ерколє (Люпіначчі), Єпископ Люнгро, Помісної Італо-Албанської Церкви, делегований представник Італійської Єпископської Конференції, та Преосвященний Владика Мілан (Шашік), Апостольський Адміністратор Мукачівської Греко-Католицької єпархії – повідомили „Гал-іnfо” у прес-секретаріаті Глави УГКЦ.
Робочі засідання владики розпочали Молебнем до Святого Духа. Відтак відбулася присяга учасників Синоду, яку в імені усіх зачитав найстарший за свяченнями єпископ - Преосвященний Владика Єфрем (Кривий), єпископська хіротонія якого відбулася 13 лютого 1972 року.
Згідно із розповіддю Блаженнішого Любомира, Синод розпочав свою роботу із аналізу виконання рішень і постанов торішнього Синоду Єпископів УГКЦ, що проходив у Львові. Відтак владики зосередили свою увагу на розгляді стану Церкви. Також у цьому контексті учасники Синоду обговорювали питання дальшого розвитку і удосконалення структури Церкви.
Головною темою синодальних нарад у п’ятницю, 15 вересня, було питання формації майбутніх священиків. Йшлося не тільки про досконале семінарійне виховання нових генерацій душпастирів, а й про перманентне будування особи священика - від шкільної парти і до його відходу на емеритуру (заслужений відпочинок). Ця тема є головною впродовж останніх Синодів і їй владики присвячують багато уваги. На цьогорічному Синоді Єпископів УГКЦ обговорювалося питання покликання до священства та семінарійної освіти.
У суботу головною темою нарад були літургічні питання. «На Синоді ми розглядаємо два основні моменти: семінарії та літургічні справи», - зокрема пояснив Глава УГКЦ. А щодо загальної атмосфери, яка присутня на Синоді Блаженніший Любомир сказав: «Присутність всіх діючих владик УГКЦ (окрім Владики Володимира з Бразилії, який є хворий) є виявом свідомості важливості роботи Синоду. Тому засідання відбуваються дуже конструктивно, у дусі взаєморозуміння та поваги».
Синод Єпископів УГКЦ завершить свою роботу у середу, 20 вересня 2006 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ