Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Це брехня, що Віктор Янукович виступає проти створення у Львові інституту Сухопутних військ, — Ганна Герман

Це брехня, що Віктор Янукович виступає проти створення у Львові інституту Сухопутних військ, — заявила «Гал-info» новопризначений радник прем’єр-міністра, депутат Верховної Ради Ганна Герман.

  «Це неправда, що Віктор Янукович виступає проти Львівського військового інституту. Це перекручення інформації, свідоме нав’язування суспільству якихось негативних ярликів щодо нового прем’єра. Насправді Віктор Федорович - за збереження військових інститутів і у Львові, і в Одесі. Інша річ, що не тільки він вирішує, де створювати базовий інститут Сухопутних військ. Це буде вирішуватися і на рівні Верховної Ради, і на рівні профільних міністерств», — наголосила Ганна Герман.
 За словами депутата, вона як колишня львів’янка, звичайно, відстоюватиме інтереси Західної України. Однак у ситуації, яка склалася, шанси Львова і Одеси дещо нерівні, адже більшість депутатів-регіоналів схиляються до думки, що інститут СВУ має бути в Одесі. На думку Ганни Герман, мешканці Західної України винні у цьому самі.
 «Якби Львівщина більш активно голосувала на парламентських виборах за Партію регіонів, то на сьогодні мала б більшу кількість депутатів і, відповідно, більші сили, щоб відстоювали інтереси області. А так, як проголосували, так і маєте», — говорить Ганна Герман.
 Нагадаємо, за запитом нардепа Миколи Азарова Верховна Рада створила спеціальну комісію з членів комітету з питань національної безпеки і оборони, яка мала визначити, де краща матеріально-технічна база для створення інституту СВУ – на базі військового інституту «ЛП» чи ж на базі Одеського інституту Сухопутних військ попри те, що свого часу Кабмін вже видав постанову про створення базового інституту Сухопутних військ України у Львові. Як повідомили ж деякі львівські ЗМІ, у Львові інституту СВУ не буде, бо проти цього виступає прем’єр-міністр Віктор Янукович.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ