Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Це нормальний, закономірний процес, коли бізнес-частина виходить з лав опозиційних фракцій, – Кость Бондаренко

«Це нормальний, закономірний процес, коли бізнес-частина виходить з лав опозиційного БЮТ. Юлія Володимирівна не змогла захисти саме бізнес-частину депутатів БЮТ, оскільки не сформувала уряд і не стала основою парламентської більшості. Як відомо, бізнес, прийшовши у парламент, намагається якомога потужніше лобіювати власні інтереси. На мою думку, в опозиції - це буде зробити нереально», - зазначив кореспонденту “Гал- info”  політолог  Кость Бондаренко.
Коментуючи слова Миколи Томенка, що потрібно заспокоїти бізнесменів у БЮТ,  та надати їм гарантії безпеки, політолог зауважив, що подібний механізм не спрацює, оскільки в провладній  більшості депутати матимуть більші можливості захисту свого бізнесу, аніж в опозиційному БЮТ. «Основним мотивом для депутатів-бізнесменів було лобіювання власного бізнесу, БЮТ цього їм не надав», - зауважив він.
 Чи переформатується ситуація у ВР через вихід депутатів з БЮТ Кость Бондаренко наголосив, що це ніяк не позначиться на розташуванні сил в парламенті. «Навіть з виходом значної часини БЮТ з фракції не означає, що в парламенті сформується конституційна більшість»,  - прокоментував Бондаренко.
Кость Бондаренко також вважає, що слова деяких депутатів з БЮТ про те, що депутатів, які вийшли з БЮТ, позбавлять депутатських мандатів, є абсурдом. «В Україні не діє механізм позбавлення депутатів їх мандатів. В Конституції чітко зазначено, що імперативний мандат діє, але на основі закону. Наразі в Україні цей закон не прийнятий, якщо ж подібний закон приймуть, то, як відомо, зворотної дії закон не матиме. Варто також зауважити, що імперативний мандат не застосовується в жодній демократичній країні. Україна - єдина парламентська держава, де цей принцип діє, в історії ми другі. Першими імперативний мандат застосували чехи. Після того ж, як побачили його недоліки та недієвість, він був ліквідований і визнаний таким, що суперечить принципам демократії», - сказав Кость Бондаренко.                   
    
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ