Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Це той випадок, коли учень перевершив учителя", - Найєм про заяви Ляшка щодо Тимошенко

Якщо у Ляшка немає доказів про начебто плани щодо вбивства Шухевича, то він нічим не відрізняється від Шокіна, якого хотіли застрелити з тепловізора.

Про це в кулуарах Ради заявив нардеп (БПП) Мустафа Найєм, передає Цензор.НЕТ.

"Я не бачив саме подання (ГПУ про згоду Ради на притягнення нардепа ("Опоблок") Вадима Новинського до кримінальної відповідальності. - Ред.), але мені здається, що має бути (в поданні ГПУ. - Ред.) якесь пояснення. Зараз не треба спекулювати ні Луценку, ні слідчим, які готували виставу, потрібно готувати ретельніше, а то виходить, що зараз парламент винен у тому, що Луценко не може внести нормально подання до Верховної Ради, що ми не можемо отримати нормальні документи, які давали б депутатам можливість проголосувати. Посилатися тільки на те, що це конфлікт, який виник навколо відносин Новинського з церквою, то це трошки наївно думати, що депутати на це поведуться і проголосують. Я б хотів отримати обґрунтовану підозру, обґрунтовані матеріали, які давали б можливість проаналізувати чи дійсно готові у них справи, чи вони розвалюються", - заявив нардеп.

Разом з тим, коментуючи скандал, який в останні дні розгортається навколо Ляшка, Тимошенко з участю Юрія Шухевича, Найєм зазначив:

"Цей той випадок, коли учень перевершив вчителя. Якщо пам'ятаєте, Ляшко потрапив у парламент через фракцію Тимошенко, тривалий час там працював і захищав. Те, що зараз Ляшко звертається до президента з заявами про позбавлення громадянства (Тимошенко. - Ред.), це не просто популізм, це дурість. Таких прав у президента немає. Ми не можемо позбавляти громадянства людину, яка народилася в Україні. А ось, що стосується самого Ляшка, я б хотів дізнатися, які в нього є докази того, що він заявляє останні три дні. Якщо це так, то це не позбавлення громадянства, а позбавлення волі. Наскільки я розумію, це спроби пограти в популізм, дуже гучні заяви. Єдине шкода, що у всій цій брудній білизні стирається ім'я дуже світлої людини, який дуже багато зробив для України. Якщо у нього дійсно є докази, що хотіли вбити людину, спроби вчинити державний переворот, то Ляшко має їх надати. Якщо немає, то він нічим не відрізняється від Пшонки, якого хотіли застрелити у його кабінеті з тепловізора (очевидно, йдеться про Генпрокурора Віктора Шокіна. - Ред.)".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ