Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

"Це вже не просто маєток, це ціле королівство", - журналісти показали, що будує український олігарх

1/2
Журналісти-розслідувачі Bihus.Info показали заміський маєток олігарха Ріната Ахметова. Будинок має площу понад 1 гектар і розташований за 35 км від Києва.

Будинок та територія навколо загалом займають площу понад 12 гектарів. "Це вже не просто маєток, це ціле королівство. А що? Король Донбасу може собі дозволити?" - йдеться в сюжеті Bihus.Info. 

"20 гектарів лісу, за парканом штучні озера з містком, кілька будинків, у центрі — велетенський симетричний палац. Кілька гаражів, альтанки, фігурні доріжки. Будівництво ще не завершено, на території працює техніка, стоять вагончики й будматеріали", - розповідає журналістка Марія Землянська.

Офіційно земля на якій будується нерухомість Ріната Ахметова, є власністю його компанії «Мета-Капітал», а за документами це реабілітаційно-оздоровчий комплекс.

У сюжеті також розповідається, що холдинг Ахметова ДТЕК конторолює 85% українських вугільних шахт та 80% ТЕЦ, де спалюється це вугілля по ціні "Ротердам+". За версією САП та НАБУ збитки від схеми "Ротердам+" для українців становлять 18,7 млрд. Левова частка з цієї суми - це надприбутки компанії Ахметова. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ