Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Центр для безпритульних тварин буде збудовано відповідно до нових сучасних тенденцій

На виїзному засіданні постійної комісії екології, природокористування та енергозбереження ЛМР, в ЛКП “Лев” відбулося обговорення концепції майбутнього комунального Центру для тварин, який по плану мають побудувати в Рясному.
Олімпійці Львівщини допомагали знайти дім безпритульним тваринкам. Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

“Керівництво ЛКП дослідило усі сучасні світові європейські тенденції, тому хочуть зробити покращений варіант. До прикладу, зараз ЛКП має малий час перетримки - 20 днів (безпритульних тварин, - ред.), вони пропонують зробити таку ж систему, але збільшити перетримку до 2 місяців аби можна було прилаштувати більший відсоток тварин”, - зокрема повідомив журналісту Гал-інфо депутат політичної партії Об’єднання «Самопоміч», голова комісії Володимир Лучишин.

Також він додав, що Центр повинен бути обставлений різними послугами, щоб ЛКП могло заробляти на себе та якомога менше фінансуватися державою. До кінця червня депутати можуть внести свої пропозиції, а далі буде більш детальне обговорення плану дій.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, в новому концепті центру будуть передбачені вольєри. Тварина, потрапляючи з вулиці, отримуватиме щеплення, глистування,  за потреби лікування, а пізніше її  виставлятимуть на адопцію. У новому притулку також створять муніципальну ветеринарну клініку та  майданчик для виставок, який би могли здавати в оренду і заробляти на цьому гроші. Зокрема можливо буде якась кінологічна школа для того, щоб мешканці могли на вишкіл водити собак, і зооготель, щоб їдучи у відпустку, люди могли залишати там тварин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ