Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Центр досліджень визвольного руху презентує книгу Володимира В’ятровича «Ставлення ОУН до євреїв: формування позиції на тлі катастрофи»

У рамках ХІІІ Форуму видавців у Львові Центр досліджень визвольного руху презентуватиме книгу Володимира В’ятровича «Ставлення ОУН до євреїв: формування позиції на тлі катастрофи» - повідомили „Гал-іnfо” у Центрі Досліджень визвольного руху.
«Питання місця і ролі Організації Українських Націоналістів в українському визвольному русі досі залишається одним із найбільш дискусійних в історіографії. Важливим аспектом цієї проблеми є ставлення ОУН до євреїв, що досі не знаходило належноговисвітлення у працях істориків. Пропонована увазі читачів робота є чи не першою, де головним об’єктом дослідження обрано саме формування позиції українських націоналістів щодо єврейського населення протягом 1920-1950 років. Опираючись на багатий джерельний матеріал, зокрема документи ОУН та УПА, які вперше вводяться в науковий обіг, автор переконливо спростовує численні стереотипи, що побутують в історіографії та суспільній свідомості», - зазначають видавці.
На презентації будуть також представлені інші нові видання Центру досліджень визвольного руху та Коломийської друкарні імені Романа Шухевича.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ