Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Центр Львова поглине транспортний колапс: частина вул.Дорошенка стане пішохідною

В травні центр Львова поглине транспортний колапс: частина вул.Дорошенка стане пішохідною. Інформацію про закриття вулиці для приватного транспорту нещодавно повідомило радіо "Львівська хвиля".

Нагадаємо, рішення про закриття частини вулиці Дорошенка 24 травня 2017 ухвалила міська комісія з безпеки дорожнього руху, але втілювати це введення схоже вирішили в 2018 році.

На частині вулиці Дорошенка (від проспекту Свободи до повороту на вул. Банківську) та на вулиці Беринди (біля пам’ятника Шевченкові) заборонять рух приватних автомобілів. Тут планувалось встановити знаки «Пішохідна зона». 

Як випливає з раніше оприлюдненої схеми, на вулиці Беринди, яка сполучає трамвайною колією дві частини проспекту Свободи, рух машин обмежать. Приватний транспорт зможе їхати лише по проспекту, а також об’їжджати вулицями Гнатюка, Університетською, Словацького, якщо прямуватимуть до головного відділення «Укрпошти». У напрямку до центру, як і раніше, їхатимуть по вулиці Коперника. Також лишиться доступним проїзд із вул. Ліста до Костюшка через Банківську.

Зупинки громадського транспорту на вулиці Дорошенка пристосують для людей з інвалідністю та зроблять одну навпроти іншої.

Як повідомив керівник відділу комунального господарства Галицької адміністрації Ігор Савка зупинки громадського транспорту на вулиці Дорошенка тепер будуть одна навпроти одної. До робіт візьмуться вже після Великодня і закінчать все у травні.

На Гаряча лінія міста Львова зараз триває обговорення, до чого призведуть такі нововведення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ