Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Центр Львова рятуватимуть від пластикових вікон, якщо будуть гроші

Львівська міська рада цього року планує частково фінансувати заміну вікон у старій частині міста. Таким чином у місті хочуть покращити зовнішній вигляд фасадів старих будинків, адже сьогодні самовільне встановлення пластикових, а не дерев’яних вікон в будинках-пам’ятках – це норма. Про це сьогодні, 9 березня, повідомив журналістам голова міста Львова Андрій Садовий.

  

За його словами, сьогодні є кілька судових позовів до мешканців, які самовільно встановили пластикові вікна, адже це псує загальний вигляд будівель у центральній частині міста.

 

«Якщо мешканці будинку у центрі міста хочуть змінити вікна, то вони можуть звернутись до нас, і ми частково профінансуємо заміну. До прикладу, якщо мешканці за свій кошт міняє два вікна, то ще два міняємо ми», – пояснив Андрій Садовий.

 

Також голова Львова зазначив, що всі випадки замін вікон є індивідуальними, тому потрібно розуміти, що можливо, якщо рами в доброму стані, то краще зробити реконструкцію, як з брамами, адже це набагато естетичніше.

 

Скільки коштів на це піде – наразі невідомо, адже як пояснив Андрій Садовий, ще невідомо, яким буде бюджет міста на 2010 рік.                 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ