Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Центр оцінювання якості освіти виявив факти зарахування студентів в обхід результатів зовнішнього оцінювання

Український центр оцінювання якості проводить аналіз списку зарахованих у ВНЗ студентів відповідно до результатів тестування. На даний момент проаналізовано дані майже 400 ВНЗ. Про це під час прес-конференції у Львові повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.
Лікарчук зазначив, що усю інформацію надають Міністерству освіти і науки України і запевнив, що вже зараз відчувається занепокоєння деяких керівників ВНЗ через випадки зарахування без сертифікатів, або за кількістю балів нижче 124. „ Я знаю настрої міністра освіти і науки – бути досить жорстким і послідовним в прийнятті рішень стосовно зарахування без сертифікатів щодо керівників закладів”, - наголосив він.
„Накази до зарахування потрібно перевірити майже у 950 університетів, - каже Лікарчук. – Це дуже велика робота, бо вони не уніфіковані, не має єдиної форми складання подібних документів”.
„Умови прийому 2008 року дозволяли певний люфт навчальним закладам, - зауважив Лікарчук. – Факти, коли зараховували до університетів без сертифікатів, або з нижчою кількістю балів, аніж потрібно – нижче 124, - ми виявляємо”. За його словами, по кожному факту проводиься повторна перевірка, бо мова йтиме про притягнення до дисциплінарної відповідальності.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ