Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Центр зайнятості Львівщині знайшов постійну роботу для майже 2 тис. осіб

Упродовж січня ц. р. заходами активної політики зайнятості на Львівщині було охоплено 4,1 тис. жителів області. Фахівці служби зайнятості знайшли постійне місце праці для 1,9 тис. незайнятих громадян, скерували на професійне навчання 1,8 тис. безробітних, забезпечили тимчасовими громадськими роботами 0,4 тис. осіб, повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості.

За посередництвом у працевлаштуванні до центрів зайнятості області у січні щоденно в середньому зверталися 275 пошуковців роботи (у грудні торік – 307), усього ж було зареєстровано 5,2 тис. громадян. Допомоги у пошуку місця праці здебільшого потребували особи, що більше року не перебували у трудових відносинах, а також звільнені з ТзОВ «Радехівський цукор», ДП «Санаторій «Немирів» ЗАТ ЛОЗПУ «Укрпрофздоровниця», ВАТ «Дрогобицький долотний завод», ВАТ «Завод «Львівсільмаш», ТОВ «Нива» та ін.

Станом на 01.02.2011 р. послугами служби зайнятості користувалися 29,5 тис. пошуковців роботи, а це на 1,8 тис. більше ніж було на початку року. Серед безробітних переважали жінки (55,2%), майже половина клієнтів (49,3%) – молоді особи віком до 35 років. Центри зайнятості оперували інформацією про наявність 2,5 тис. вільних місць праці (на 01.01.2011 року було 2,3 тис.). Як і на початку року, на одну вакансію в середньому на Львівщині претендували 12 осіб.

Найбільше пропозицій роботи у січні п. р. надійшло від Пасажирського вагонного депо станції Львів для провідників пасажирських вагонів, УДСО при ГУМВСУ у Львівській області для охоронників, ВАТ «Маяк», ТОВ «ДП Промцентр» і Городоцького ТОВ «Бадер Україна» для швачок, ТзОВ «Універсальна бурова техніка», що діє на базі ВАТ «Дрогобицький долотний завод», Городоцького ПП «Торокі Україна» для інженерів-програмістів, Сокальського ПП «Сузір’я» для кухарів, Радехівського ТОВ «Мебель-сервіс» для верстатників деревообробних верстатів і підсобних робітників, Новороздільського ТОВ «ОДВ-Електрик» для монтерів кабельного виробництва, Самбірського ТОВ «Ембавуд Україна» для підсобних робітників, Львівського ТОВ «Мокасин» для розкрійників і складальників верху взуття.

На початку лютого матеріальне забезпечення у зв’язку з безробіттям отримували 22,6 тис. жителів області. З першого січня ц. р. мінімальна фінансова підтримка у разі безробіття для застрахованих осіб – 714 грн, для незастрахованих – 510 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ