Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Центральна виборча комісія розглянула питання щодо функціонування реєстру виборців

Під час вчорашнього засідання з метою забезпечення захисту даних Державного реєстру виборців ЦВК затвердила Порядок доступу до бази даних Державного реєстру виборців.

Окрім того, затверджено Порядок надсилання виборцем заяв, запитів, передбачених статтями 19 – 21 Закону України “Про Державний реєстр виборців”, із використанням мережі “Інтернет”.

Також Комісія внесла зміни технічного характеру до Порядку надання Міністерству фінансів України інформації з Державного реєстру виборців, затвердженого постановою ЦВК від 1 березня 2018 року № 37.

Окремим рішенням внесено зміни до двох постанов ЦВК від 26 лютого 2016 року:

  • №58 “Питання діяльності органу (відділу) ведення Державного реєстру виборців та регіонального органу (відділу) адміністрування Державного реєстру виборців”;
  • №59 “Про Положення щодо проведення виїзних перевірок стану організації роботи органів ведення Державного реєстру виборців”.

Також у звʼязку із внесенням змін до Закону України “Про Державний реєстр виборців” згідно з Виборчим кодексом України ЦВК внесла зміни до своєї постанови від 26 травня 2007 року № 34 “Про Службу розпорядника Державного реєстру виборців”.

З цих же підстав внесено зміни до низки постанов ЦВК, що регламентують функціонування ДРВ та діяльність його органів ведення і адміністрування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ