Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Центральний прискорювач Falcon Heavy не зміг приземлитися на плавучу платформу

Центральний прискорювач надважкої ракети Falcon Heavy не зміг приземлитися на плавучу платформу в Атлантичному океані. Про це голова SpaceX Ілон Маск повідомив на конференції за підсумками запуску, пише The Verge.

На розгінному блоці спрацював лише один із трьох двигунів, необхідних для посадки на автономну баржу "Of Course I Still Love You" ("Звичайно, я все ще люблю тебе"), і він впав в океан на швидкості близько 483 км на годину лиша за сто метрів до неї. Під час падіння пошкодження отримала й сама плавуча платформа, зокрема - вийшли з ладу два двигуни.

Під час прямої трансляції запуску з центральним розгінним блоком зник зв'язок. Попри це, два інших прискорювача Falcon Heavy - які вже використовувалися раніше - успішно й одночасно приземлилися на наземні майданчики.

Як повідомляв УНІАН, ракета Falcon Heavy стартувала з космодрому у Флориді о 22.45 6 лютого. З її допомогою на орбіту Землі виведений електрокар Tesla, який незабаром буде виведений на траєкторію відльоту до Марса.

Нагадаємо, як йдеться в прес-релізі SpaceX, Falcon Heavy стане найпотужнішою у світі ракетою з можливістю підняття на орбіту майже 64 метричних тонн, що більше, ніж літак Боїнг-737, завантажений пасажирами, екіпажем, багажем та паливом. Falcon Heavy зможе підняти удвічі більше вантажу порівняно з конкурентом, ракетою Delta IV Heavy. Водночас вартість запуску є втричі меншою.

Falcon Heavy спирається на перевірену та надійну спадщину Falcon 9. Перший блок Falcon Heavy складається з трьох ядер Falcon 9 з дев'ятьма двигунами у кожному. Ці 27 двигунів "Merlin" разом мають силу більшу, ніж 18 Боїнгів-747.

Falcon Heavy має два додаткові бокові прискорювачі, з’єднані з першим ступенем. Вони працюють як рідинні підсилювачі, що за конструкцією схоже на американську ракету-носій Delta IV Heavy чи російську Ангара. Falcon Heavy була розроблена для доставки людини в космос і відновлення можливості польотів місій з екіпажем на Місяць або Марс.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ