Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Церква бореться з алкоголізмом, створюючи «Золоті книги тверезості»

Церква намагається популяризувати здоровий спосіб життя, створюючи «Золоті книги тверезості». Про це сьогодні, 18 листопада, під час прес-конференції розповів голова митрополичої підкомісії «За тверезість життя» о. Андрій Логін.

За його словами, у «Золоту книгу тверезості»можуть вписатися лише ті люди, котрі не є залежні від алкоголю. «Таким чином, відмовляючись свідомо від алкоголю на певний період, людина робить своєрідну пожертву задля когось алкозалежного. Свою тверезість можна пожертвувати заради одного або кількох людей, можна і заради себе. Скільки часу не пити, визначаєш сам, термін вказуєш у книзі», – зазначив отець.

У Книзі тверезості, є записи, де і коли започаткована книга, а також вміщений текст присяги, за яким людина свідомо і без примусу відрікається від споживання алкоголю на певний час. «У книзі зазначається відповідний період утримання від споживання спиртних напоїв і намірення, задля кого людина це робить. У цей період не можна вживати алкоголю, а також застерігати інших», – додав о. Андрій Логін.

Такі книги не є новаторством для УГКЦ, у греко-католицькій церкві вони існували ще у ХІХ ст.. Таким чином, церква намагалася боротися з пияцтвом. На разі таких «Золотих книг тверезості» є 13.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ