Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Церква має бути незалежною від держави, особливо іноземної - Президент

Церква в Україні має бути незалежною від держави, особливо від іноземної держави. На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко у ході свого виступу у Зарваниці на Тернопільщині під час Загальнонаціональної прощі, повідомляє Укрінформ.

“Мова йде не про створення державної церкви. Церкви були і будуть незалежними від держави, як це і передбачено Конституцією. Я твердо стою на тому, щоб церква в Україні була незалежною від держави, особливо, від держави іноземної. Це я кажу вам, і про це я написав Понтифіку”, -  заявив Порошенко, говорячи про автокефалію Української Православної Церкви.

Президент поінформував, що днями державний секретар Ватикану повідомив йому, що “Папа Франциск із великим задоволенням констатує, що влада в Україні гарантує повне дотримання релігійної свободи для вірних усіх конфесій”.  

Порошенко наголосив, що ця ідея автокефалії зараз в Україні є саме тією ідеєю, яку не можна зупинити. “До томосу нас підводить сама логіка історичного процесу, логіка розвитку української нації та держави”, - додав Порошенко.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ