Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Церква повинна шукати нові способи комунікації з людьми – Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі

Основою комунікації Церкви – є Євангелізація. Євангеліє завжди залишається незмінним, однак змінюються люди, а відповідно і засоби євангелізації. Сьогодні ми не можемо говорити лише з тими людьми, які прийшли до Церкви, а мусимо шукати засоби, щоб промовляти до тих, які ніколи не приходять до нас.Таку думку висловив Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, голова Папської ради у справах соціальної комунікації. 23 травня Владика відвідав Український католицький університет. Він прочитав відкриту лекцію у Львівській духовній семінарії Святого Духа на тему «Нові медіа та християнська ідентичність», повідомила прес-служба УКУ.

На думку Архиєпископа, глобалізація засобів комунікації ставить перед Церквою багато викликів, тому Церква повинна бути готовою до цього і шукати різні засоби комунікації із людьми, зокрема не нехтувати сучасними технологіями: «Папа Іван Павло ІІ наголошував, що Церква покликана використовувати медіа для того, щоб інтегрувати послання Божого слова у нову культуру, яку створюють потужні інструменти комунікації», – зазначив  Архиєпископ Клаудіо Челлі.

Він також вважає, що справжня комунікація – це діалог, у якому треба чути, що людина говорить із свого серця: «Наше покликання – наблизитися до людини, зрозуміти, чим вона живе і розповісти їй про Ісуса. Свідчення – це перший інструмент євангелізації: сучасна людина прислухається більш до свідків, ніж до джерел», – сказав Архиєпископ.

Голова Папської ради у справах соціальної комунікації, цитуючи слова Папи Бенедикта XVI про взаємоповагу та взаємопошану у багатокультурному середовищі, зазначив: «Подумайте про проблеми, які є у вашій державі, і згадайте слова Папи Бенедикта, який закликає  будувати відповідальне суспільство, де панує повага до прав та свобод людини, не залежно від етнічної, релігійної приналежності чи політичних поглядів. Часто ми закриваємося самі у собі, дистанціюючись від інших людей. Папа закликає нас, не зважаючи ні на що, збагачувати інших».

У рамках візиту в Український католицький університет Голова Папської ради у справах соціальної комунікації відвідав гуманітарний та філософсько-богословський факультети УКУ, познайомився з діяльністю Університету. Владика також побував на місці будівництва університетського містечка на вул. Стрийській, першу фазу будівництва якого мають завершити у серпні цього року. Зокрема, на цей час заплановане відкриття нового унікального колегіуму, де проживатимуть студенти, викладачі з сім’ями та куратори. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ