Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Церква закликає владу відмовитись від ідентифікаційного номера

Українська православна церква Московського патріархату закликає Президента, прем'єр-міністра і Верховну Раду України передбачити в Податковому кодексі можливість здійснення громадянами платежів без ідентифікаційного номера. Про це мовиться у зверненні митрополита УПЦ (МП) Володимира до керівництва держави.

 

До того ж, УПЦ (МП) закликала зобов'язати Державну податкову адміністрацію в особі її місцевих податкових інспекцій вносити на основі заяв громадян позначки паспорт відносно можливості здійснювати будь-які платежі без ідентифікаційного номера, а також анулювати ідентифікаційні номери громадян, які від них відмовились.

 

Це звернення зумовлене обговоренням у Верховній Раді проекту Податкового кодексу і мотивоване тим, що ідентифікаційні номери, з погляду церкви, є засобом електронного стеження і тотального контролю в усіх сферах життя громадян та можуть використовуватися для духовного, ідеологічного та економічного маніпулювання людьми.

 

Це може призвести до втрати людиною її особистої свободи, а внаслідок можливого передавання інформації про громадян іншим державам - до можливої втрати незалежності країни.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ