Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Церква заявила, що не втручатиметься у вибори

Керівники Церков і релігійних організацій України офіційно заявили, що вони поза виборами, — повідомили «Гал-info» у прес-секретаріаті Глави УГКЦ. 3 березня члени Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій під час зустрічі з Президентом підписали «Декларацію керівників Церков і релігійних організацій України», в якій йдеться про те, що під час виборчого процесу в державі церкви та релігійні організації робитимуть все для того, щоб не допускати використання в політичній агітації їхнього авторитету.
«У зв’язку з проведенням у нашій державі виборчої кампанії, Церкви і релігійні організації робитимуть усе необхідне для того, щоб не допускати використання в політичній агітації їхнього авторитету, організаційних структур, приміщень, релігійної символіки, оскільки такі дії не лише заборонені законодавством України, але й суперечать духовній природі Церков і релігійних організацій та шкодять виконанню ними своїх релігійних обов’язків, — йдеться в «Декларації керівників Церков і релігійних організацій України». — Церкви і релігійні організації звертаються з вимогою до партій не втягувати їх у політичну агітацію, а до відповідних державних органів – належно і оперативно реагувати на порушення законодавчих норм, які забороняють використання авторитету Церков і релігійних організацій, їхніх організаційних структур, приміщень, релігійної символіки у політичній агітації».
Як повідомиляє прес-служба УГКЦ, документ підписали 19 керівників Церков і релігійних організацій нашої держави. Приєднання до Декларації Української греко-католицької церкви засвідчив Верховний Архієпископ Києво-Галицький Блаженніший Любомир Кардинал Гузар.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ