Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ціль номер один – перспективні зміни ЗСУ

Побачивши камери, хлопці просять не знімати доки вони не вдягнуть балаклави, або формувати кадри так, щоб не було видно їх облич. І це не старий «АТОшний» забобон.

Справа в тому, що на кожного з них і досі полює російська розвідка. Бо вони представники напевно наймолодших підрозділів ЗСУ – вони оператори безпілотників. І за ними іде постійне полювання всіх представників спецслужб наших ворогів.

З початком російської агресії Збройні Сили України зіткнулись з серйозним викликом, адже проти нас діяв добре оснащений сучасною технікою ворог. В палітрі його озброєнь були не лише нові бойові машини, та піхотне озброєння. Він мав принципово нові засоби розвідки та спостереження. Україна прийняла виклик. І от тепер нам є чим пишатись. Бо всього за чотири, обпалених війною та кризою, роки ми змогли створити свої військові підрозділи дронів.

Розумієте, треба було не лише створювати нову техніку, яка б могла протидіяти ворожій РЕБ, але й вчити командирів всіх рівнів вмінню застосовувати її, - розповідає командир підрозділу БПЛА. – Буквально ламати їх свідомість. І нам це вдалось.

Сьогодні, на озброєнні Збройних Сил України є кілька десятків видів бойових дронів. Всі вони без винятку виготовляються в Україні. Так само Україна розробила і програмне забезпечення і захист від уражень ворожими системами РЕБ. Кожен з цих бойових українських птахів може виконувати як загальні завдання, так і свої окремі функції. Для них немає складних погодних умов, мінних полів, радіоперешкод. Вони можуть бачити ворога і в темноті, і в тумані, і навіть під час дощу з різким вітром. Центр управління будь-яким безпілотником розгортається за лічені хвилини, на будь-якій місцевості. Абсолютно автономні та з тривалим запасом польоту.

Отож коли знову замислитесь питанням – «Чи змінилась наша армія за останні п’ять років?»… То спробуйте пригадати всі ті вибухи ворожих дотів, знищення техніки противника, та його живої сили. Все було б неможливим без застосування новітніх технологій, що активно розвиваються зараз у нашому війську. І повірте, крім нових одностроїв ЗСУ отримали новітні крила та зброю. Але про це розповім пізніше. Не будемо наперід лякати наших ворогів.

Тарас Грень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ