Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ціни на електрику для населення, яке споживає понад 600 кВт-годин на місяць, піднімуть у 3,1 раза

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) має намір з червня підвищити ціну на електроенергію для громадян, які споживають понад 600 кВт-година на місяць, в 3,1 раза – до75,5-76 коп./кВт-година. Про це повідомила "Українська правда" з посиланням на голову НКРЕ Валерія Кальченка .
З його слів, підвищення не стосуватиметься домогосподарств, які споживають понад 600 кВт-година на місяць, але при цьому використовують електроенергію для опалення і мають електроплити, для багатодітних сімей, сімей із прийомними дітьми і будинків сімейного типу, а також для негазифікованих будинків.
"Це підвищення не торкнеться незахищених верств населення, але й навіть середнього класу. Це той відсоток, що може собі дозволити не заощаджувати на електроенергії", – сказав Валерій Кальченко.
Підвищення тарифів на електроенергію дасть змогу додатково одержати 200-300 млн. гривень на рік.
Нагадаємо, що 14 квітня Кабінет Міністрів рекомендував НКРЕ підвищити ціну на електроенергію для населення, що споживає щомісяця понад 600 кВт-година, в 3,5 раза.
Напередодні 19 березня НКРЕ підвищила тарифи на електроенергію для населення, що споживає щомісяця понад 400 кВт-година, в 3,13 раза, або на 51,9 коп/кВт-година порівняно з нині чинними до 76,26 коп/кВт-година (з ПДВ) з 1 квітня. 2 квітня комісія скасувала це рішення за рекомендацією Кабміну.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ