Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ціни на газ та дизпаливо ростуть через збільшення споживання, – експерт

Ціни на скраплений газ та на дизпаливо, які раніше були дешевшими за бензин, ростуть через збільшення споживання цих видів пального – все більше власників авто починають встановлювати на свої авто газові редуктори, а також, купуючи нове авто, все більше громадян спрямовує свій вибір на дизельні авто. Про це в коментарі «Гал-info» заявив експерт ПЕК, речник «Галнафтогаз» Олесь Пограничний.
«Галнафтогаз» закуповує газ на аукціоні «Українська аграрна біржа» в «Укрнафти». Якщо на позаминулих торгах ми закуповували газ по ціні 4 500 грн за тону, то на минулих торгах вже по ціні 5 300-5 400 грн за тонну. Ціна виросла фактично на тисячу гривень за тонну, відповідно і подорожчала роздрібна ціна. Якщо роздріб коштував ще тиждень тому 3.30, то тепер коштує 3.50. Надалі ціна на скраплений газ залежатиме від видобутку – газ видобуває «Укрнафта», в Україну газу не завозиться, і від того, на скільки зростатиме попит на газові установки для авто. На даний момент на АЗС «ОККО» з 210 АЗС 60 обладнано модулями заправки газом», – зазначив Пограничний.
Подібна ситуація з ростом цін на дизпаливо. Як говорить експерт, в Європі все більше людей переходить на дизельні автомобілі, відповідно, зростає попит на дизпаливо, відтак і його закупівельна ціна.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ