Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ціни на нафту впали нижче за 49 доларів

20 січня ціни на нафту знижуються на тлі даних про уповільнення зростання економіки Китаю в 2014 році до 24-річного мінімуму.

Про це передає Reuters.

Як повідомляється, ф'ючерси на Brent вже подешевшали на 0,03 до 48,81 доларів за барель, а ф'ючерси на WTI - на 1,18 до 47,51 доларів.

Китайська економіка в минулому році зросла на 7,4% при цілі уряду 7,5%, згідно з офіційною статистикою.

Уповільнення економічного зростання означає більш слабкий попит на нафту в найближчому майбутньому, сказав інвестиційний аналітик PhillipCapital в Сінгапурі Деніел Енг, додавши, що зростання промислового виробництва, схоже, прискорюється.

"Більш помітний вплив на вартість нафти можуть надати дані про діловому кліматі в Німеччині і єврозоні, які будуть опубліковані у вівторок", - сказав він.

Незабаром після виходу звіту про ВВП Китаю Міжнародний валютний фонд знизив прогноз зростання світової економіки в 2015 році і закликав уряди і центробанки стимулювати економіку і проводити структурні перетворення.

Падіння цін останнім часом збільшило різницю в цінах між спотовими контрактами та ф'ючерсами, відому як контанго.

Контракти на Brent з поставкою в березні майбутнього року приблизно на 10 доларів дорожче, ніж з поставкою в березні цього року.

"Виробникам у всьому світі складно знайти покупців нафти, що відбивається в контанго для Brent і WTI", - йдеться в звіті банку Barclays.

Рейтингове агентство Moody 's попередило, що низькі ціни на нафту можуть несприятливо вплинути на нафтовидобувні компанії Південно-Східної Азії.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ