Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ціни на паливо підскочать після створення в Україні нового уряду – Леонід Теплов

Ціни на паливо підскочать після створення в Україні нового уряду. Про це в коментарі «Гал-info» заявив експерт з питань ПЕК, черговий редактор енергетичного бюлетеню «Газ і нафта» Леонід Теплов.
«Зараз роздрібні ціни на основні види бензину та на дизпалива в середньому зросли на 10 копійок порівняно з початком жовтня. Цей ріст однозначно продовжуватиметься, питання лише коли прогнозувати «скачки», а вони будуть. Ціна на пальне не зазнаватиме різких підвишень допоки діятиме чинний уряд, який домовився з нафтотрейдерами. 15 листопада ВР має почати свою роботу, якщо звісно суд визнає вибори легітимними, і вже в 20 числах має бути сформовано новий уряд, який скоріш за все очолюватиме Тимошенко. Якщо врахувати те що Юлія Тимошенко, будучи прем‘єром, не дуже добре обійшлася з нафтотрейдерами, то можна спрогнозувати, що цього разу вона з ними не зможе домовитися, відтак ціни будуть «відпущені» і зростуть. Власне, наскільки вони зростуть, спрогнозувати буде важко – це залежатиме як від світових цін на нафту, так і від того, за якою ціною приходитиме в Україну російський бензин, який становить до 80% питомої ваги на українському ринку», – каже Теплов.
Крім того, експерт не виключає що з 1 грудня Росія ще більше підвищить митний збір на вивіз нафти – з 250 дол. за тонну до 270-300 дол. за тонну.
«Таким чином ціна на кінець року в Україні на індикативний бензин А-95 може сягнути 6 грн за літр. Це ціна наближена до світової. Зараз бензин в Європі коштує 1-1,5 євро за літр, в США 3,5-4 дол. Зрозуміло, що такої ціни на разі в Україні не буде, оскільки якість вітчизняного бензину є значно гіршою, проте ріст ціни до 6 грн за літр є цілком можливим», – каже експерт.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ