Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ціни на всі види нерухомості в Україні протягом наступних 2-3 років зростатимуть на 8-10% у рік – прогноз „Універсальної інвестиційної групи”

Ринок нерухомості України, за прогнозами „Універсальної інвестиційної групи”, продовжує зберігати привабливість для інвесторів та має значний потенціал зростання. Зокрема, у  деяких сегментах житлової нерухомості, у комерційній нерухомості існує дефіцит пропозиції необхідних площ. Також сприяє збільшенню попиту на нерухомість розвиток іпотечного кредитування і зростання реальних доходів населення. За прогнозами „Універсальної інвестиційної групи”, продовжиться зростання цін, особливо це стосується комерційної нерухомості, тут такі тенденції можуть зберігатись до середини 2007 року. Загалом у середньостроковому періоді зростання цін на всі види нерухомості може стабілізуватись на рівні 8-10% в рік. Про це повідомила прес-служба „Універсальної інвестиційної групи”.

Згідно зі спостереженнями, у першій половині 2006 року не було різких цінових стрибків, майже у всіх регіонах України зростання не виходило за межу 0,5% - 2% в місяць, як на первинному ринку, так і на вторинному, зокрема у Львові середня вартість метра квадратного житла на вторинному ринку станом на початок серпня становила 991,4 доларів  США за квадратний метр, таким чином зростання ціни з початку року становило 8,5%, тоді як  на початок січня середня вартість квадратного метра житла становила  915 дол. США, що відповідає прогнозам повільного зростання цін темпами близько 1% в місяць.
Протягом першого півріччя відбувалося зростання цін на комерційну нерухомість, що було зумовлено в основному низьким рівнем пропозиції відповідних площ нерухомості. Так ріелтори Луганська, Одеси та інших міст відзначають масові переведення придатної для цього нерухомості із житлового в нежитловий фонд; дефіцит та значне зростання цін у 2006 р. було відмічено у Чернівцях. Будівництво нової комерційної нерухомості не встигає задовольнити існуючий попит, значною мірою це відбувається через повільні темпи будівництва, які зумовлені труднощами із фінансуванням.
“Універсальна інвестиційна група” - холдингова компанія, яка здійснює координацію ряду успішних бізнес-проектів в Україні, серед яких „Концерн Галнафтогаз”, „Страхова компанія „Універсальна”, „Концерн Хлібпром”, „Банк Універсальний”, „Житлово-будівельна компанія „Ваш дім” та кількох венчурних бізнесів. Компанія займається консалтингом, зокрема аналітичними дослідженнями з макроекономіки та галузевими дослідженнями в Україні, а також проводить  оцінку інвестиційної привабливості проектів та інвестує в інноваційні проекти.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ