Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ціни за проїзд у приміських дизельних поїздах з 13 листопада знизяться на 5%

9 листопада 2006 року Генеральний директор „Укрзалізниці” Володимир Козак підписав телеграму, в якій рекомендує знизити з 13 листопада 2006 року на 5% тарифи на перевезення пасажирів у потягах з дизельною тягою приміського сполучення на період до 31.12.2006 року.  Про це повідомляє прес-центр державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця” з посиланням на начальника Головного пасажирського управління „Укрзалізниці” Леонід Лобойко.
«Сьогодні, завдяки зусиллям уряду, знизились ціни на нафтопродукти. Залізниця купує дизпаливо на 2,5-3% дешевше і при цьому знижує ціну на квитки на 5%. Що стосується електропоїздів, то ціна на електроенергію тільки зростає. Тому знижка стосується тільки приміських дизельних поїздів. Остаточне рішення буде приймати кожна залізниця, погоджуючи його з обласними державними адміністраціями», - відзначив Леонід  Лобойко.
За словами начальника Львівської залізниці Михайла Мостового, подібний крок – підтвердження задекларованого не раз прагнення дбати про своїх пасажирів і їхні інтереси. “Через зниження тарифів на приміські перевезення дизельними поїздами на 5%  Львівська залізниця щомісяця втрачатиме близько 100 тисяч гривень, але  ми йдемо на це свідомо, бо насамперед стараємося піклуватися про пасажирів”, - стверджує Михайло Васильович.
На сьогодні на Львівській залізниці курсують 53 дизель-потяги, які щодобово здійснюють 103 рейси. Загалом вони перевозять 54,6% пасажирів у приміському сполученні, тоді як на електропоїзди припадає менше половини від загальної кількості пасажирів.
Зниження тарифів на проїзд особливо торкнеться пасажирів Івано-Франківської області, де всі 100% приміських перевезень здійснюються дизель-потягами, Тернопільської (80%), Волинської (62,5%), Закарпатської (50%) областей.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ