Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Цього року держава не дасть грошей на регулювання вартості ліків для гіпертоніків

У державному бюджеті на 2015 рік не передбачено коштів для регулювання цін на ліки для гіпертоніків. Відтак даний проект не буде працювати у цьому році. Про це під час відеоселекторної наради повідомив головний терапевт МОЗ України Василь Нетяженко, повідомили у прес-службі ДОЗ ЛОДА.

Василь Нетяженко наголосив на позитивних підсумках реалізації пілотного проекту. Зокрема, відсоток хворих, що страждають на гіпертонічну хворобу та були залучені до пілотного проекту складає 61,65%, що  перевищує середньоєвропейський рівень лікування хворих. Відсоток хворих, що отримали лікування в рамках пілотного проекту більше 3 міс. становить 45%. Окрім цього, спостерігається зниження числа інсультів у 2014 році, у порівнянні з 2012 роком на 18,1% та викликів швидкої медичної допомоги з приводу гіпертонічних кризів на 27,4%.  

Також Василь Нетяженко відзначив Львівську область серед областей України, які добре виконали роботу з реалізації пілотного проекту у 2014 році.

Заступник директора Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Середа зазначив, що у  2014 році для реалізації пілотного проекту Львівщина отримала від держави 7 млн 143 тис. грн. Примітний і той факт, що в області в рамках пілотного проекту було задіяно 465 аптечних закладів. Для часткового відшкодування вартості лікарських засобів виписано 302 679 рецептів, з них отоварено — 290 886. Станом на 30 грудня 2014 року використана вся сума виділена  для Львівської області на реалізацію проекту.

Олександр Малоїд зазначив, що 18 грудня 2014 року, Львівська область надіслала  до Прем’єр – міністра України Арсенія Яценюка листа з проханням про сприяння щодо подальшої реалізації пілотного проекту в частині виділення фінансового ресурсу на його реалізацію у 2015 році.

Наприкінці наради, усі керівники структурних підрозділів охорони здоров’я обласних держадміністрацій висловили позитивну оцінку реалізації пілотного проекту та наголосили на важливості реалізації цієї ініціативи для України вцілому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ