Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Цього року кошти міського бюджету Львова розподілятимуться як за традиційним, так і за програмно-цільовим методом

Цього року кошти бюджету міста розподілятимуться паралельно як за традиційним, так і за програмно-цільовим методом.
Як розповів „Гал-info” директор департаменту фінансової політики Олег Іщук, програмно-цільовий метод розподілу бюджетних коштів полягає в тому, що гроші виділяються не на галузь в цілому, а під якусь конкретну програму.
„Суми бюджеті будуть однаковими. Програмно-цільовий метод -- це просто інший зріз бюджету. Ми як ухвалили виділити на освіту 250 мільйонів, так і виділимо. Просто за цим методом ми будемо знати, скільки коштів на конкретну школу, на кожного учня, на що саме виділяється, який це матиме ефект”, -- каже Іщук.
Розподіл коштів за програмно-цільовим методом розрахований на 3 роки, з 2008 до 2010. Відповідно до нього, розписані витрати на конкретні заходи програм та конкретні терміни їх виконання. За словами Олега Іщука, за ці три роки може відбутися хіба що коригування в сумах коштів відповідно до інфляції.
Для роботи з бюджетом за програмно-цільовим методом працівники мерії пройшли відповідне навчання. Це, зокрема, стосується чиновників департаментів гуманітарної та фінансової політики. Всього у навчанні взяли участь 83 управлінці.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ