Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Цього року на Львівщині посадять більше кукурудзи, але менше огірків та капусти

Цього року на Львівщині посівні площі в усіх категоріях господарств будуть на 11, 4 тисячі гектарів більшими, ніж минулого року, і становитимуть 560 тисяч гектарів. Зростання посівних площ відбуватиметься в основному за рахунок розширення посівів кукурудзи на зерно, ярого ячменю. Водночас скорочуються посіви вівса та зернобобових. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник голови ЛОДА з питань АПК Ярослав Панюра.
Також цього року сільськогосподарські підприємства області посіяли на 16 тисяч гектарів більше, ніж у минулому році, озимих на зерно. В структурі посівів по всіх категоріях господарств зернова група складає 49 % від усіх посівних площ. У сільськогосподарських підприємствах зернові займатимуть 67 %.
За словами Ярослава Панюри, початок посівних робіт планується на кінець березня-початок квітня. Він також зазначив, що показники сільськогосподарського виробництва за січень-лютий становлять 105, 7 %.
Також цього року приблизно на 1000 гектарів менше засіють овочів. Скорочення відбудеться зокрема за рахунок огірків та капусти, скільки минулого року на Львівщині був значний надлишок цих овочів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ