Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Цього року недофінансування пенсійного фонду України складе 14 мільярдів – Віталій Мельничук

Цього року недофінансування пенсійного фонду України складе 14 мільярдів – про це сьогодні під час конференції, присвяченої теперішній ситуації на фондовому ринку України, повідомив віце-президент компанії «Кінто» Віталій Мельничук, посилаючись на слова Президента України. За його словами, таке недофінансування спричинене об’єктивним фактором економічної кризи – зменшенням кількості людей, що працюють, а відтак, пенсійний фонд не отримує надходжень.

Цікаво, що експерти прогнозували, що до 2017 року в Україні повинна була зрівнятися кількість працюючого населення з кількістю пенсіонерів, а відтак, один працівник утримував би одного пенсіонера. Однак, в умовах цьогорічної фінансово-економічної кризи, зважаючи на ріст безробіття, до 2017 року кількість пенсіонерів буде більшою за кількість працюючого населення. За словами Віталія Мельничука, єдиним оптимальним засобом попередження проблем, що можуть виникнути у зв’язку з цим, є формування в Україні недержавної пенсійної системи. «Така система зараз діє в цілому світі. Її перевагами є те, що накопичення – це приватна власність, тому їх можна передавати у спадок. Також така система є гнучка стосовно форми виплат. Тобто можлива як і одноразова виплата всієї суми, що накопичилась, так і щомісячна виплата пенсії» - зазначив Віталій Мельничук.

Слід зазначити, що при накопичувальній системі початок пенсійного віку може коливатися в межах 10 років від офіційно встановленого. Тобто, за бажанням особи, пенсію їй почнуть виплачувати на 10 років раніше чи пізніше.

Віталій Мельничук повідомив, що зараз в Україні діє 104 недержавні пенсійні фонди, які виплатили вже 15,4 мільйони гривень пенсії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ