Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цього року у Львові зафіксовано понад 400 злочинів, скоєних неповнолітніми

Цього року у Львові зафіксовано 408 злочинів, скоєних неповнолітніми особами. З них два вбивства, 115 крадіжок, та 42 випадки обігу наркотичних речовин. Про це сьогодні під час круглого столу, присвяченого проблемам насилля серед неповнолітніх, повідомила начальник кримінальної міліції у справах дітей ЛМУ ГУ МВСУ у Львівській області Мар’яна Мавдрик.

Крім того, за її словами, зафіксовано 173 злочини, скоєні стосовно неповнолітніх, зокрема 11 зґвалтувань, 44 пограбування, 15 крадіжок.

За словами керівника центру «Підліток і сім`я» Любові Проскури, причинами проявів насилля серед підлітків є екранне насильство та комп’ютерні ігри із жорстоким сюжетом. Вона зауважила, що найкращий спосіб профілактики злочинів серед неповнолітніх – це надання їм можливості чимось зайнятися.

Мар’яна Мавдрик також повідомила, що цього року відбувся ріст підліткової злочинності. До приладу, у Галицькому районі Львова зафіксовано 26 злочинів за участю неповнолітніх, тоді як у минулому році було лише 4 таких злочини. Однак на Львівщині зафіксовано менше випадків проявів злочинності серед підлітків, ніж у інших регіонах України. Вона повідомила, що найчастіше підлітки скоюють злочини у стані алкогольного сп’яніння, і що на сьогодні вирівнюється агресивність між дівчатами і хлопцями в підлітковому віці.

За словами головного спеціаліста з питань освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Ірини Гайдук, цього року збільшилася кількість осіб, яких позбавили батьківських прав, тому вона вважає, що однією з причин проявів насилля серед дітей є неувага у сім’ї.

За підсумками сьогоднішнього круглого столу учасники повинні розробити дієву програму із запобігання насильству серед підлітків. Ця програма діятиме два роки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ