Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цього року УГКЦ долучиться до Тижня молитов за єдність християн

Протягом 18-25 січня 2007 року триватиме Екуменічний Тиждень молитов за єдність християн у 2007 році під час якого християни усіх Церков і деномінацій з’єднаються у спільній молитві за єдність християн та примирення між людьми, націями і спільнотами. Про це «Гал-info» повідомили у департаменті інформації УГКЦ.
Час проведення Тижня молитов було обрано Світовою Радою Церков (WCC) невипадково. Цей тиждень, за Григоріанським календарем, завершується саме в день навернення апостола Павла, що відзначається 25 січня. Символіка цього свята дуже яскрава: у цей день по дорозі до Дамаску один із переслідувачів учнів Христа - Савло побачив самого Ісуса й почув Його голос. Відбулось чудесне навернення цієї людини, яка з часом стала Апостолом народів, віддана Євангелії й Христу.
У наш час Тиждень молитов за єдність християн відзначається в усьому світі: разом моляться католики, православні, протестанти та інші християнські спільноти, щоб за допомогою сили Святого Духа прикласти всі свої зусилля задля того, щоб третє тисячоліття стало ерою возз’єднання розділеного тіла Христового. Це головна ідея, яка повинна спонукати християн до більш тісного зближення й спільного свідчення: свідчення єдності, свідчення взаємоповаги, свідчення співпраці.
Відповідно до 40-літньої практики кожна така молитовна зустріч має свою окрему тему. Темою цьогорічного Тижня будуть слова з Євангелія св. Марка: «глухим дає слух, а німим – мову». Ініціаторами цієї теми виступили християнські Церкви Південної Африки, яку підтримали Церкви Світової Ради Церков у Женеві і Папська Рада у справах єдності християн Римо-Католицької Церкви.
Цього року до святкування Тижня молитов за єдність християн долучиться Українська греко-католицька церква, яка у цьому часі запрошує своїх вірних приватно та спільно молитися за досягнення єдності християн.
Програма Тижня молитов в Україні, зокрема, у Києві передбачає 19 січня — Вечір колядок та щедрівоку Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ; 21 січня — Спільна молитва у храмі Святої Катерини Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви в Україні; 23 січня  — Спільна молитва у храмі Святого Олександра Римо-Католицької Церкви в Україні; 25 січня — Спільна молитва у храмі Святого Василія Великого УГКЦ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ