Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цього року українська сторона вперше долучиться до фінансування Європейського Колегіуму польських та українських університетів

Цього року українська сторона вперше долучиться до фінансування Європейського Колегіуму польських та українських університетів — про це повідомив канцлер Колегіуму Володимир Осадчий під час зустрічі з львівськими журналістами у Любліні (Республіка Польща).
Європейський Колегіуму польських та українських університетів у Любліні є польсько-українською освітньою установою, у яку входять: Люблінський університет Марії Кюрі-Склодовської, Католицький університет Любельський, Київський національний університет ім. Т.Шевченка, Львівський національний університет ім. І. Франка та Києво-Могилянська академія. Колегіум готує докторів наук, формує європейську свідомість, навчає польської та української культури, історії. У Колегіумі студенти, які вже мають вищу освіту, навчаються безкоштовно, мають стипендію у сумі 500 доларів США.
За словами канцлера, польський уряд щорічно виділяє 3-4 млн злотих на функціонування Колегіуму, натомість українська сторона до недавнього часу не виділяла коштів на цю освітню установу. Проте, як розповів Володимир Осадчий, на днях він мав зустріч у Києві з головою комітету з питань освіти та науки Володимиром Полохалом, де вдалося досягти порозуміння і українська сторона пообіцяла вже цього року долучитися до фінансування закладу.
Володимир Осадчий повідомив, що станом на сьогодні у Колегіумі захищено 80 докторських праць, 70 з них — захистили українські студенти. Всього тут навчається 106 аспірантів, 68% з них — українці.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ