Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогоріч до призовних пунктів Львівщини було викликано понад 20 тисяч юнаків: для служби в армії відібрали 1 233

Сьогодні, 14 квітня, з Львівського обласного призовного пункту було відправлено дві команди юнаків у кількості 46 осіб для проходження військової службу в аеромобільних та ракетних підрозділах Сухопутних військ ЗСУ.
Обласний військовий комісар полковник Сергій Первак на прес-конференції повідомив, що цієї весни Львівщина відрядить служити 1 тис. 233 хлопців. З них 930 служитимуть у Збройних силах, 240 – у Внутрішніх військах, 63 юнаки – у Державній службі транспорту. 17 юнаків, мешканців Львівщини, відібрано у президентський полк.
Згідно із наказом МОУ від серпня 2008 року всі призовники пройшли додаткову лікарську експертизу: дослідження крові на СНІД, вензахворювання та вірусний гепатит. Крім того, спрощено вимоги щодо стану здоров’я призовників, які тепер обмежуються характеристиками: придатний, тимчасово непридатний та непридатний.

Загалом цьогоріч до районних та міських призовних пунктів Львівщини було викликано понад 20 тисяч юнаків, однак для служби в армії відібрали 1 тис. 233. Насправді, запевнив С. Первак, молодь хоче в армію, особливо в елітні війська. До того ж, зменшилась кількість випадків ухиляння від служби в армії. Так, торік у розшуку за неявку в військкомати перебувало 260 юнаків, 2009-го – лише 62.

Своєю чергою представник штабу ЗОК полковник Валерій Рибачук повідомив, що з 9 областей (Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Рівненська, Волинська, Закарпатська, Чернівецька, Хмельницька та Винницька), на які поширюються повноваження Західного оперативного командування, у межах призову весна-2009 на військову службу підуть 7 тисяч 173 юнаки. З них до армії – 5 тис. 161, у Внутрішні війська МВС – 1 тис. 642, у Державну спецслужбу транспорту – 370.

Довідка.

Весняний призов 2009 триватиме з 14 квітня по 28 травня.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ