Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогоріч Львівська міжрайонна природоохоронна прокуратура винесла 40 протестів на незаконні рішення місцевих органів влади

Львівська міжрайонна природоохоронна прокуратура виявила непоодинокі факти прийняття органами влади та місцевого самоврядування рішень про надання земельних ділянок у власність для індивідуального будівництва за відсутності проектів відведення; без змін цільового призначення, зазначення площі та місця розташування земельної ділянки. Як повідомили «Гал-info» в прес-службі прокуратури Львівської області лише в поточному році прокуратурою внесено 40 протестів на такі незаконні рішення органів влади.
Зокрема під час перевірки в одній із сільських рад Сколівського району Львівської області, прокуратурою принесено 14 протестів на рішення ради -- сільрадою були прийняті рішення, якими незаконно надавались громадянам земельні ділянки для будівництва житлових будинків та ведення особистого селянського господарства за відсутності розробленого проектів відводу та відповідних висновків служб, як це передбачено земельним законодавством України. Крім того за результатами перевірки прокуратура порушила кримінальну справу і голову сільради було притягнуто до кримінальної відповідальності.
Аналогічні порушення прокурорами виявлялись і у сільських радах Пустомитівського, Городоцького районах Львівської області, а також в Залізничному районі м. Львова.
Загалом Львівською міжрайонною природоохоронною прокуратурою за результатами проведених перевірок щодо дотримання та застосування законодавства про охорону земельних ресурсів за 9 місяців 2007 року порушено 6 кримінальних справ, внесено 8 приписів та подань, принесено 38 протестів, за документами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 29 посадових осіб.
Інший типовий приклад порушень законодавства, який приводять в прокуратурі – підробка документів. Зокрема, сільський голова однієї з сільрад Жовківського району вніс до протоколу сесії завідомо неправдиві відомості, що стосувались передачі громадянам земельних ділянок у приватну власність для будівництва і обслуговування житлового будинку. Він склав та видав 26 рішень сесії сільської ради, вказавши, що згадані питання обговорювались на сесії сільської ради і по них депутати прийняли одноголосно позитивні рішення.
Крім того міжрайонною природоохоронною прокуратурою приділяється значна увага щодо нагляду за надходженням до бюджету коштів від продажу земельних ділянок та сплати втрат сільськогосподарського виробництва. В поточному році за правопорушення у сфері земельних відносин за документами прокурорського реагування відшкодовано до бюджету 327 тис. грн. Також при здійсненні прокурорських перевірок за порушення вимог Закону України “Про відходи” притягнуто 9 голів сільських рад, внесено ряд приписів на відшкодування завданої довкіллю шкоди.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ