Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Цьогоріч на інвестиційному ярмарку Львівщина представила 7 проектів та пропозицій у сфері АПК

Цьогоріч на VI Міжнародному ярмарку інвестицій та нерухомості Львівщина представила сім проектів та інвестиційних пропозицій в АПК. Основний - стратегічний проект будівництва комплексу дрібнооптової торгівлі „Шувар”. Проект передбачає розширення площі існуючого ринку „Шувар” до 15-20 га, будівництво логістичного центру, який включатиме складську зону площею до 20 тисяч метрів квадратних, зал для дрібногуртової торгівлі (м’ясо, риба, молоко та інші продукти харчування) площею 15 000 метрів квадратних, а також офісно-сервісного центру з виставковим залом площею 10 000 метрів квадратних.
За словами начальника відділу головного управління агропромислового розвитку ЛОДА Олександра Лисака, Львівщині треба розвивати не лише організований ринок збуту продукції АПК: „Шувар” – це найбільший інвестиційний проект. Перспектива проекту вже була обговорена під час першої міжнародної конференції по розбудові гуртових ринків сільськогосподарської продукції України. Проект потребує 20 млн євро інвестицій і зараз його вивчає місія Світового Банку. Але водночас нам необхідно рівними кроками підтягнути всі ланки АПК: виробництво, передпродажну підготовку, збут і введення ноу-хау. Тому всі інвестиційні проекти в цій галузі треба розглядати в комплексі”.
Крім „Шувару”, представлено проекти створення фермерського підприємства „Зорепад”, який об’єднував би дев’ять фермерських господарств. Представлено також проект створення СП «Барком», в якому би було задіяно чотири регіони Львівської області, створення ферми тваринницької та молокопродукції на 400-500 голів ВРХ, крім того, представлено проекти створення заводів по виготовленню біодизеля на основі ріпака – в Миколаївському та Самбірському районах Львівської області.
За словами Лисака, актуальною є проблема просування вітчизняної продукції АПК в систему супермаркетів: «Супермаркети готові співпрацювати лише з крупними постачальниками. У нас є ідея, а не готовий інвестиційний проект створення саме такого великого постачальника. Крім того, є необхідність створити інформаційно-аналітичну систему моніторингу аграрного ринку, зокрема створення електронної мережі, що включала б електронні торги. Уже є відповідний інвестиційний проект будівництва такої мережі на базі Мінагрополітики, який би давав доступ до інформаційних ринків СНД. Інвестиційна потреба проекту становить 2,5 млн євро. Цим проектом вже зацікавились поляки, які хочуть стати учасниками цієї мережі».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ