Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Цьогоріч на Львівщині ще не було зареєстровано випадки грипу

Цьогоріч у Львівській області ще не було зареєстровано жодного випадку грипу, тільки захворювання на ГРВІ.Про це сьогодні, 14 січня, у коментарі Гал-інфо повідомила головний позаштатний епідеміолог департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Наталія Тімко.

«Цього року Держсанепідемслужбаще не зареєструвала жодного випадку грипуна Львівщині та загалом по Україні. Зараз фіксуються тільки випадки гострих распіраторних захворювань. Це – парагрип, аденовірус, денес вірус»,  — розповіла Наталія Тімко.

«Зокрема, був зареєстрований один випадок, який нагадував грип, але вінне підтверджений», – сказала вона.

Водночас головний позаштатний епідеміолог зазначила, щопотрібно зробити щеплення проти грипу. Однак це щеплення не захистить проти інших  ГРВІ.

«Вакцинація захищає від грипу, але не від інших гострих распіраторних захворювань. Від цих захворювань вакцини не існує, але можна захиститись іншими профілактичними методами», – повідомила Налатія Тімко.

Тому лікар порадила, щоб зменшити ризик захворювання, одягатися по погоді, вживати більше білкової їжі та вітамінів, робити часте вологе прибирання та провітрювання в оселі, загартовуватись, менше втомлюватись та уникати контакту з хворими.

«Перед тим, як виходити з дому й прямувати до місць масового скупчення людей або де можуть бути хворі, треба змащувати носові ходи оксоліновою маззю», – наголосила Наталія Тімко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ