Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогоріч слухові препарати за рахунок держави отримають понад 600 осіб

Завдяки регіональній програмі “Слухопротезування”, яка діє цьогоріч у Львівській області, до кінця року слуховими препаратами має бути забезпечено понад 600 осіб. Повідомив «Гал-info» начальник Головного управління охорони здоров’я ЛОДА Ігор Ґерич.

За його словами, таких препаратів в області потребують близько 900 осіб. «Черга осіб, які потребують слухових препаратів, у Львівській області тривалий час не рухалася, оскільки держава мало уваги приділяє цій проблемі. До кінця року сподіваємося забезпечити слуховими препаратами значну частину і дорослих, і дітей. Від початку року 100 осіб вже отримали такі апарати», – сказав Ігор Ґерич. Він також розповів, що завдяки фінансуванню від голландського уряду у Львівській області діє школа для медсестер для раннього виявлення порушень слуху і закуплено апаратуру для цього.
Сума фінансування програми становить 331 412 грн. На ці кошти планують придбати 190 завушних апаратів середньої потужності (ціна одного 513 грн), 327 – середньої-великої потужності (ціна одного 554 грн) та 110 кишенькових надпотужних препаратів (ціна одного 480 грн).

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ